13 Grafika dizájn trend 2020-ban - Reklámgrafikus, marketing blog

13 Grafika dizájn trend 2020-ban

Összegyűjtöttem a 2020-as grafikai trendeket, mert a vállalkozásod szempontjából fontos, hogy ezen a területen is képben legyél. Kétségtelen, hogy a grafikai tervezés sok ember számára mély csodálatot vált ki és erőteljes inspirációként hat. Nézzük meg együtt milyen dizájn trendek hatnak a 2020-as reklám és marketing világra.

1.) 3D mélység és realizmus

A 3D-s trend 2019-ben érte el csúcspontját, és minden bizonnyal sokáig jelen marad. A modern technológia és a grafikai szoftverek fejlődésének köszönhetően 2020-ban továbbra is fantasztikus 3D grafikai kompozíciókat fogunk látni. Sőt, a kreatív megjelenés érdekében a tervezők gyakran kombinálják fényképekkel és 2 dimenziós tárgyakkal is.

2.) Monokróm effekt

Az utóbbi időben a grafikusok és webdesignerek gyakran használtak a képeken monokróm színeffektet. Emlékszel a kéttónusos őrületre a 2017-es grafikai tervezési trendekből? Kiderült, hogy a trend most egyszerűbb formában is megőrizte különlegességét. A monokróm színszűrőt széles körben használják fényképekre vagy részleges elemekre a grafikai tervezés során.

3.) Fényes, fémes felületek

A fém alapanyagok használata rendkívül divatosnak bizonyult a márka identitás és a termék dizájn szempontjából. Általános szabály, hogy ez a tendencia minimalista átfogó kialakítást igényel, mivel a hangsúly a fémhatásra összpontosít.

Megfigyelhető, hogy a tervezők többnyire aranyat használnak – mert luxust és jó ízlést tükróz. A fémhatás csak fényes felületek matt felületeken történő bármilyen színű felhasználásával érhető el. Annak érdekében, hogy a hatás még lenyűgözőbb legyen, a grafikus tervezők a nyomdai világban is előszeretettel használják a fém hatást, például névjegykártyák és meghívók esetében. Ide tartozik a formalakk és az aranyozás nyomdai technológia.

4.) Tipográfiai őrület

Az innovatívabb és modern kompozíciók létrehozása érdekében a grafikusok a játékos betűtípusok létrehozására is sok időt fordítanak. Ez a tendencia várhatóan 2020-ban teljesedik ki.

Gyönyörű virágokkal, geometriai formákkal és kreatív elemekkel díszítve, a művészi tipográfia minden bizonnyal tökéletes megoldás a figyelem felkeltésére. A 2019-es grafikai trendekből származó maxi tipográfiai trenddel kombinálva a 2020-as művészi tipográfia valóban kiemelkedik. A maxi tipográfiáról beszélve a trend minden bizonnyal stabilnak bizonyult. Divatos marad az is, hogy a tervezők a szavakat több sorra osztják fel.

A betűvastagság vonatkozásában a szabály az, hogy minél vastagabb, annál jobb. A betűtípusok és betűk már szinte elárasztják a grafikai világot. Látjuk őket logókban, plakátokon, webdizájnban és a csomagok tervezésén is. Még egyszer, a betűméretek hatalmasak lesznek, és meghaladhatják a kompozíció széleit is.

Egy másik hatalmas trend a tipográfia szempontjából a 2020-as évre, hogy formákat rajzol. Mit értünk ez alatt? Forgatások, körök vagy egyszerűen görbék, amelyek a tervezés többi elemének ívét követik. Az alakzatok lehetnek 2 dimenziósak vagy akár 3 dimenziósak is, tehát divat az objektumok létrehozása szavakkal, például kockák, lépcsők és így tovább.

A tipográfia félig átlátszó felülete szintén meglehetősen divatos. 2020-ban különféle formákban fogjuk látni. Az egymást átfedő szavak, amelyben a második példány átlátszó, vagy egyszerűen csak félig átlátszó tipográfia a fényképek vagy a grafika egyéb elemei felett.

5.) Kép- és szövegmaszkolás

A kép- és szövegmaszkolás nem új technika a formavilágban, de 2020-ban még mindig meglehetősen modern. A kép nagy részét a leplezetlenség elhagyása után segít a rejtélyes és minimalista megjelenés elérésében. 2020-ban a tervezők továbbra is képet és szöveget maszkoló grafikákat készítenek, természetesen ragaszkodnak az utóbbi maxi tipográfiához a kívánt hatás elérése érdekében. Íme néhány példa.

6.) Vonalas művészet

A vázlatos tipográfia és az elemek egyvelege most teljesen illusztrált és animált vonalművészeti mintákká alakul. A vonalas művészet lényegében vázlatos, egyszerűsített ábrázolási stílus. Nagyszerű koncepciók és ötletek közvetítésére. Tiszta, elegáns és egyszerű. A vonalas művészet az egyik legkedvezőbb dekorációs stílus a 2020-as grafikai trendekben.

7.) Rajzok és fényképek vegyítve

Tanúi vagyunk egy nagyon érdekes és kreatív grafikai trendnek, amely emlékeztet bennünket a rajzokra, amelyeket gyerekkorunkban az iskolai füzeteken készítettünk firkálással. Először szórakozásnak indult az illusztrációk világában, de gyorsan olyan nagy slágerré vált, hogy már az egész weben megjelenik. A grafikai tervezés során ez a technika segít az informálisabb, személyre szabottabb, kézműves és általános szórakozás elérésében.

A tervezők a valósághű fényképeket olyan egyszerű illusztrációkkal kombinálják, amelyek a fénykép egyes részeit helyettesítik, vagy kölcsönhatásba lépnek a fényképpel. Hasonló a firkálási trendhez, de a kreativitás lényegesen nagyobb szerepet kap. Határozottan innovatív trend 2020-ban, mivel ez óriási kreativitást és lehetőséget teremt egy egyedi kép létrehozására.

8.) Egyszerűsített illusztrációk

Az illusztrációk használata a grafikai tervezésben nem újdonság. Valójában a grafikusok gyakran építenek be illusztrációkat, hogy elképzeléseket és ötleteket valósítsanak meg, és jobban közvetítsék az üzenetet. Ami a 2020-as grafikai tervezési trendeket illeti, az egyszerű illusztrációk lesznek a legjobb választás. A részletek hiánya lehetővé teszi a tervezők számára, hogy ne csak a művészetre összpontosítsanak, hanem az általa közvetített üzenetre. 2020-ban a tervezési illusztrációk gyakran egyszerűsítettnek, vázlatosnak és néha gyerekesnek tűnnek.

9.) Izometrikus illusztrációk

Az izometrikus illusztrációk évek óta szerepelnek a trendek felsorolásában, ez idő alatt rengeteg átalakuláson mentek keresztül. Gyakran infografika, webdizájn és bemutatók során használják őket, mivel azok képesek egy 3 dimenziós tárgyat egy 2 dimenziós felületen ábrázolni.

2020-ban a mozgás minden. Az izometrikus grafikai tervezés teljesen animált és szuper vonzó vizuális megoldássá alakult. A 3D objektumok 2D felületeken történő fordítása az utóbbi időben valóságosabbá vált, mint valaha. Arra számítunk, hogy az izometrikus formatervezés olyan ponton fejlődik, ahol úgy néz ki, mint egy valós 3D, amely mozog és játszik a közönséggel.

10.) Föld színek: vintage érzet

Minden új egy jól elfeledett régi. Határozottan nehéz elfelejteni a csodálatos 50-es éveket, és a következő tendencia ezt megerősíti. Az 50-es évek hatalmas inspirációt jelentenek a grafikai tervezők számára. Földes színárnyalatok és kézzel rajzolt tinta illusztrációk felhasználásával a web és grafikus dizájnerek kompozíciókat készítenek, amelyek közvetítik az 50-es évek hangulatát.

A vintage stílust a márka identitásban, a csomagolásban, a tipográfiában és a betűkben is használják. Úgy tűnik, hogy 2020-ban robbanást tapasztalunk a múltból, legalábbis amikor a grafikai tervezésről van szó.

11.) Minták és textúrák

A minták és textúrák már egy kicsit voltak a reflektorfényben a lakberendezés területén. Most weben is megtapasztalható a minták és textúrák használatának növekedése, de nem feltétlenül a hagyományos módon. 2020-ban a több mintázat kombinálása jellemző egyetlen mintában, vagy csak a kép egyes részei kapnak mintát.

12.) Geometriai minták

Mindenki, aki részt vesz a grafikai tervezésben és a művészetben, elmondja neked – mindez az alapvető geometriai alakzatokra vezethető vissza. Mivel sok tervező az egyszerűségre törekszik, a sima geometriai alakzatok használata továbbra is az egyik vezető trend. A geometriai minták egyszerűnek tűnhetnek, de valójában sok munkát igényelnek egy kompozíció újjáépítéséhez, amely hordozza azt a jelentést, amelyet az emberek megérthetnek.

13. Folyadékok

A szigorúan rögzített élekkel és görbékkel rendelkező geometriai alakokkal szemben a folyékony alakzatok kreativitást, agilitást és mozgást mutatnak. Az élek kimaradása hozzájárul a sima, puha megjelenés eléréséhez, amelyet sok tervező szeretne létrehozni. Gyakran kombinálják más effektekkel, például félig átlátszó, világos színekkel és színátmenetekkel, animációkkal is.


Egy rendkívül kreatív videó a 2020-as grafikai trendekről. Érdemes megnézni!

Összefoglalva a 2020-as grafikai trendek rendkívül változatosak és lenyűgözőek! 2020-ban csodálatos formatervezési munkákat fogunk látni tipográfiával, elbűvölő színkombinációkkal, egy robbanással a múltból retro stílusú mintákkal, vonalas művészettel, firkálással és még rengeteg más csodálatos megoldással.

A cikk és a képek forrása