Hogyan maxold ki facebook oldalad - Reklámgrafikus blog

Hogyan maxold ki a facebook adta ingyenes lehetőségeket

A facebook az egyik legnépszerűbb közösségi média platform 2020-ban. Vétek lenne nem kihasználni ezt az ingyenes felületet arra, hogy népszerűsítsd vállalkozásod. Ezt a cikket olvasod, tehát gratulálok, mert biztosan van már üzleti facebook oldalad. Először kezdjük néhány statisztikai adattal, hogy bevésődjön mennyire megéri napi szinten azzal foglalatoskodni, hogy tartalmat ossz meg – időnként az ember kételkedni kezd, de ezek az adatok minden kétséget kizárnak.

A legfrissebb statisztikákat 2020. január 29-én tette közzé a Facebook:

 • Világszerte 2,50 milliárd havi aktív felhasználó
 • Naponta átlagosan 1,66 milliárd ember jelentkezik be
 • 1,74 milliárd aktív mobilfelhasználó
 • A Facebook felhasználók csupán 4%-a jelentkezik be asztali eszközről
 • Napi átlagosan 10 millióan használják a Tetszik és a Megosztás gombokat
 • Európában 307 milliós a facebook felhasználói tábora
 • A felhasználók 29,7%-a a 25-34 éves korosztály
 • Másodpercenként 5 új Facebook profilt hoznak létre
 • Csütörtökön és pénteken 18%-al nagyobb az aktivitás
 • A 18-24 éves felhasználók 50%-a közvetlenül ébredés után belép a Facebookra
 • A marketing szakemberek 42%-a gondolja fontosnak a Facebook platformot üzleti vállalkozások számára
 • Több mint 80 millió kisvállalkozás van jelen a Facebookon
 • A vállalkozások 81%-a szívesen oszt meg videót a Facebookon, ez meghaladja a kifejezetten videómegosztásra épített platformok népszerűségét is, mint a YouTube vagy az Instagram

Forrás: https://www.seo101.hu/

Számomra ezek megdöbbentő adatok, a mobilfelhasználók számától kifejezetten leesett az állam. Mostantól ha meglátom, hogy a facebook borítóképed nem mobilra optimalizált, bünti lesz! Viccet félretéve komolyan kell venned azt, hogy ezt az üzleti lehetőséget kimaxold, ezért mutatok néhány tippet, amit lehet, hogy még nem ismersz (de ha mégis, akkor gratulálok, szuper vagy!)

Szolgáltatások

A lapfüleknél található szolgáltatások menüpont lehetővé teszi, hogy tájékoztasd látogatóid arról, hogy mivel foglalkozol konkrétan. Megadhatod a szolgáltatás nevét, képet tölthetsz fel, leírást írhatsz hozzá, sőt, még a szolgáltatásod árat és idejét is meg tudod szabni. Élj a lehetőséggel és használd ki ezt az ingyenes reklámfelületet. Akár a húzó termékeket is feltöltheted, igazából rád van bízva, én a grafikai csomagjaimat adtam meg ebben a menüpontban.

Reklámgrafikus szolgáltatásaim a facebookon

Bolt

A facebook lehetővé teszi, hogy saját boltot hozz létre, ami rendkívül jól jön, ha vannak olyan termékeid, amiket szívesen reklámozol ingyen ezen a felületen. Létre lehet hozni termékkategóriát, feltölthetsz a termékekről képeket, leírást adhatsz meg, beállíthatod az árat, akciót is hozhatsz létre, valamint a termék linkjét is felteheted, ami rögtön a webáruházadra viszi az érdeklődőt, ahol vásárolhat.

Egyes webáruházak már rendelkeznek azzal a funkcióval, hogy a facebook-kal összekötik a webshopmotort, így nem kell manuálisan terméket feltölteni, mert megcsinálja helyetted. Ha a webshopban árat módosítasz, a facebook is automatikusan frissíti, hát nem csodálatos?

Arra figyelj, hogy a facebookon magyar forint (HUF) legyen megadva pénznemnek és ne USA dollár (USD), mert összekavarhatja a dolgokat.

Ajánlatok

Nincs is annál jobb a követőid számára, mint mikor azt látják, hogy valami akciós. Ezt a funkciót is érdemes kihasználni, amennyiben van olyan terméked vagy szolgáltatásod, amit kedvezményesen tudsz kínálni. A bejegyzés írása menüpontban válaszd ki az Ajánlat funkciót és kövesd az utasításokat. Néhány perc alatt létrejön az akciós ajánlatod, ami ingyen reklámot biztosít számodra a facebook felületén. Időtartamot is be lehet állítani, tehát az ajánlatod addig érvényes és látható a facebook felületén. Akár még rögzítheted is a bejegyzést, így mindig az ajánlat lesz az első, amit az oldalra látogatók megpillantanak.

Tudtad, hogy naponta körülbelül ~13.000 ajánlat jön létre?
Megdöbbentő számadat.

Névjegy – Our Story

A névjegy menüpontban lehetőséged van hosszabb leírást is létrehozni vállalkozásodról, amit mindenképp használj ki. Írhatsz ide bemutatkozást magadról vagy a cégről, felsorolhatsz előnyöket, tehetsz fel képeket, formázhatod a szöveget, de még linket is enged használni, ami különösen jó, hiszen innen is tudod irányítani hova kattintson a látogató. Bizalomépítésre mindenképp jó, de lehetsz ennél kreatívabb is, lényeg, hogy legyél meggyőző és szólj a célcsoporthoz.

Apropó, névjegy. Ha még nincs kitöltve a névjegy minden mezője, gyorsan gondoskodj róla, hogy ez a terület se legyen kihasználatlan. Fontos információkat oszthatsz meg látogatóid számára, ami szintén remek alkalom a bizalom növelésére.

Facebook gomb

Ennél jobb funkciót ki sem találhattak volna. Közvetlen kattintással ösztönözheted rajongóid arra, hogy vásároljanak, foglaljanak időpontot, vegyék fel veled a kapcsolatot, nézzék meg videóidat, regisztráljanak, játszanak, de még a weboldaladra is irányíthatod őket, egyrészt látogatószerzés céljából, másrészt profitnövelési szándékkal.

Nem is magyarázom tovább, a lényeg, hogy ez egy tökéletes CTA, azaz Call to Action gomb, teljesen ingyen.


Összefoglalva a facebook egy ingyenes, óriási reklámfelület, amit kötelező kihasználni, akár hirdetsz, akár nem. A felhasználók többsége szívesen vásárol ezen a felületen, de vásárlási szándék előtt nagy része rákattint az üzleti facebook profilodra. Tehát nem csak posztokkal lehet hasítani, az csak hab a tortán, használj ki minden lehetőséget, mert ki tudja, lehet, hogy pont ezen múlik a bevételed egy része.

Nézd meg facebook oldalam itt és kövess, mert hasznos tartalmakat osztok meg!

Ha szeretnéd facebook oldalad kinézetét egyedibbé és hatékonyabbá tenni, keress bátran, mert az online reklám csomagom éppen ebben nyújt neked segítséget.