Logó + névjegykártya

Szinte minden vállalkozás számára az elsődleges vizuális elem a céglogó és a névjegykártya létrehozása. A logó beazonosít, pozicionál és ábrázolja a cég profilját, míg a névjegykártya kapcsolatépítésre szolgál. Ha ez a két arculati elem még nincs a tulajdonodban, akkor a legjobb helyen vagy!

Kezdjük azzal, hogy miért is fontos a logó és hogyan működik a tervezés

Szinte minden vállalatnak van logója, amit minden reklámfelületen használ is, hisz így tudják vizuálisan beazonosítani a céget. Egy logó kifejezi a céged tevékenységét, egyedi megjelenést biztosít számodra és általa könnyebben megjegyeznek. Nem fogok most 100 példát felsorolni, mert az elég unalmas lenne, inkább térjünk a lényegre.

Hogyan működik a logótervezés?

Interjú

Először egy beszélgetést folytatok veled telefonon vagy online arról, hogy mi a céged tevékenysége, milyen platformokon jelentél meg, milyen ügyfélkört szeretnél megcélozni, mik a terveid és van-e már elképzelésed a logót illetően. Nem baj ha nincs, csak ha van egy kis iránymutatás, ami a szíved csücske, – például, hogy legyen benne egy flamingó – akkor abba az irányba indulunk el. A grafikus sajnos nem mindig gondolatolvasó, ezért mesélj el mindent, ami segít nekem azonosulni a cégeddel.

Tervezés

A tervezés több részből áll. Először a megbeszéltek alapján küldök két különböző logótervet, ebből kiválasztod azt, amelyiket tovább formáljuk. Van olyan is, hogy a két tervből gyúrúnk össze egy harmadikat, tehát nagyjából 2-3 módosítást követően a végleges formai tervből szín és betűtípus terveket küldök. A szín is lehet megbeszélés kérdése, amit kiegészítek általam jól mutató színkombinációkkal is – színtervből 2-3 verzióból tudsz választani, ennyi minden esetben elég szokott lenni.

A tervezésbe mindig bevonom ügyfeleim, mert az alkotási folyamat része az, hogy együtt gyúrjuk és alakítjuk ki a végleges formátumot úgy, hogy az a legjobban fejezze ki a céget. Ez nem azt jelenti, hogy megmondod mit csináljak, hanem hogy kapsz választási lehetőségeket (forma, szín, betűtípus), amikből a végén összeáll a végleges logóterv.

Leadás

Miután véglegesítettük a logótervet következik a fizetés, számlázás, majd a tervek leadása. Mivel nem kérek előleget, ezért azt tartom korrektnek, hogy a logóterveket a pénz kézhezvételét követően adom át.

Anyagleadás:

 • 3 db JPG kép (kicsi, közepes, nagy méretben)
 • 3 db háttér nélküli PNG kép (kicsi, közepes, nagy méretben)
 • 1 db pdf
 • 1 db vektoros EPS fájl (végtelenségig nagyítható kiváló méretben)
 • Színtervek (RGB, HEX formátumban)
 • Betűtípusok

Névjegykártya

A megtervezett logót felhasználva alkotom meg az új névjegykártyádat, amihez a következő adatokat fogom kérni tőled:

 • Név (cégnév, a névjegykártya tulajdonos neve)
 • Cím
 • Telefon
 • Email cím
 • Tevékenység, titulus (pl. kozmetikus vagy cégvezető)
 • Weboldal
 • Közösségi oldalak

Nem minden esetben van szükség ennyi adatra, azt teljesen rád bízom, hogy mit szeretnél szerepeltetni a névjegykártyán. Itt szintén meg fogom kérdezni, hogy van-e elképzelésed: egyoldalas, kétoldalas, különleges papír vagy technika, kerekített sarkak, álló legyen vagy fekvő, stb. Én is el tudom dönteni, hisz én vagyok a grafikus, de szeretném, ha olyan névjegykártya készülne, amilyenre te vágysz, amit a magadénak érzel. Valaki például kifejezetten nem szeretne álló névjegykártyát, mert van ilyen is.

Tehát tudok minden adatot, indulhat a tervezés. A megbeszéltek alapján küldök 1-2 változatot, amiből szintén lehet választani, ötvözni, majd kis tökéletesítés után elkészül a végleges névjegykártya. Kapsz egy 3D grafikai tervet is, hogy lásd milyen lenne élőben.

A nyomdai leadás benne van a csomagban, ami azt jelenti, hogy teszek rá vágójelet, kifutót, amit a nyomda kérni fog, mielőtt kinyomtatja – ezt a kész nyomdai változatot kapod meg tőlem.

Árat egyeztetés után tudok adni

Reklámgrafikus névjegykártya tervezés - grafikus, grafika, névjegy, arculattervezés

Megrendelő lap


  Hozzájárulok, hogy levelezéssel kapcsolatban adataimat az Adatvédelmi tájékoztató szerint kezeljük.