Névjegykártya grafika tervezés - Reklámgrafikus, arculat, grafikus, grafika, reklám

A névjegykártya, mint reklámeszköz

A névjegykártya egy vizuális eszköz önmagad kifejezésére. Nemcsak információkat oszt meg másokkal, hanem én-üzenetet is közvetít.

A névjegy célja, hogy:

  • segítségével ismeretségeket köss
  • a bemutatkozásodat, mint találkozást emlékezetesebbé tedd
  • általa emlékezzenek rád később is
  • egy vizuális emlék, amihez a személyed köthető

Hogyan készül a névjegy?

A névjegykártya készítés 3 lépésből áll

Konzultáció

Első lépésben megbeszéljük telefonon vagy online, hogy mik az elképzeléseid, elmondod a fontos dolgokat a cég profiljáról, tevékenységi köréről, céljairól és a megszólítani kívánt célcsoportról.

Ezután elkérem a meglévő arculati elemeket és adatokat, melyeket használhatok – logó, betűtípus, szín, képek, név, elérhetőségek, stb.

Ezek alapján pedig megkezdődik a tervezés.

Tervezés

2 különböző tervet szoktam készíteni, melyekből kiválasztod a neked legjobban tetszőt, majd azt dolgozzuk tovább elképzeléseid szerint.

Általában 2-3 változtatás elegendő a végeredményhez, ami természetesen benne van az árban.

Kivitelezés

A nyomdai előkészítés megtervezése mindig a grafikus dolga, a névjegyek gyártására pedig megbízható nyomdát tudok ajánlani.

Milyen a jó névjegykártya?

Van én-üzenete

Ha meghatározod, hogy mi a célod és azt elmondod nekem, akkor én, a grafikus megpróbálom ezt vizuálisan kifejezni.

Ha egy gyorsnyomdában egy sablonból választod ki az alapot vagy a szomszéd dobja össze neked, akkor nem éred el a kellő hatást, hacsak nem a szomszéd megtervezett már több mint 100 névjegykártyát 100 elégedett ügyfélnek.

Megfelelő a mérete

A névjegy mindig 9×5 cm, ez azért fontos, mert ekkor fér bele a szabvány tokba. Formailag lehetünk szabadabbak, rengeteg speciális nyomdatechnikai eszköz van, ami lehetővé teszi az egyediséget.

Harmonikus a színe

Általában az a jó, ha maximum 2-3 színt használunk, akkor is, ha a céglogód színes, mert a túl sok szín káoszos lehet, kivéve ha művészi ágon dolgozol – sminkes vagy, esetleg virágüzleted van. A színek nagyon erős hatással bírnak, tudat alatt is hatnak, ezért gondosan kell kiválasztani őket.

Nincs rajta zavaróan sok információ

Ha több szakmád, tevékenységed van, érdemes mindegyikhez külön névjegyet terveztetni, olyan dizájnnal, ami jól kifejezi azt a területet. Ne zsúfolj rá mindent egy kis kártyára, csak az alap adatokat közöld.

Nagyon fontos, hogy ne multifunkcionális kártyát hozzunk létre, hanem ami ki tud fejezni téged és a célod, mert így lesz majd hasznos a névjegyed.


Ha még nincs logód, de szeretnél, vedd igénybe kisarculat csomagom, ami tartalmazza a logó- és névjegykártyatervezést.