Kálmán bácsi egy hagyományőrző borász a tokaji borvidékről. Borai kiváló minőségűek, ezért szerette volna, ha ez küllemben is meglátszik. Azzal a feladattal keresett meg, hogy tervezzek egyedi címkét boraihoz, ami eltér a konkurenciától, férfias és tükrözi a minőséget.

Első körben egy lógótervezéssel kezdtük, hiszen minden profi vállalkozónak kell egy logó, ami kifejező. Nem kaptam instrukciót, teljes mértékben rám volt bízva, ezért arra gondoltam, hogy olyan logót alkotok, ami modern, férfias, és a borászt is megjelenik vizuálisan. Így született meg Kálmán bácsi egyedi logója, amit örömmel mutatok meg.

A borcímke tervezésnél szerettem volna, ha nyomdai technikákat is bevetünk az egyedi megjelenés érdekében. A címkét úgy álmodtam meg, hogy egy régi papír textúra, a nyomtatás és stancolás egyvelege adja meg a különleges hangulatot. Meg is mutatom a végeredményt, mert szerintem annyira kifejező, hogy nem is lehet szavakba önteni.

Kicsit eljátszottam a bronz színű fóliával is, hiszen amellett, hogy elegáns, rendkívül jól mutat a boros üvegeken. Készült egy látványterv ezzel a verzióval, amit meg is mutatok, íme.

Kálmán bácsi rendkívül elégedett a végeredménnyel és örül, hogy eltértem a hagyományoktól, hiszen a végeredmény egy borászéhoz sem hasonlítható.


Minden vállalkozás, minden termék más, valamint a célcsoportok is különböznek, ezért fontos, hogy olyan grafikusra bízd termékeid arculatát, aki átérzi céljaid, és ennek megfelelően tervezi meg azt, amit te megálmodtál. Ha gyors és profi grafikusra vágysz, aki nemcsak művészkedni akar, hanem a vállalkozásodnak hasznot hozni, keress bátran!