Rita nagyon különleges, fából és kristályokból készült kézműves termékeket készít, elsősorban gyerekfejlesztőket alkot. Logótervezéssel kapcsolatban keresett meg, a konzultációt telefonon bonyolítottuk le, amit egy részletesebb, email kommunikáció követett. Mutatott képeket a termékekről, beszéltünk a céljairól, arról, hogyan készülnek és mi a tárgyak funkciója. Az egyedi kristályokat és a minőséget kifejezetten kiemelte, így ezen az úton indult el a logótervezés.

Kifejezetten kérés volt a bohém-modern stílus, a vibráló, élénk színek és a kristály szerepe a logóban.

Több verzió is eszembe jutott, hiszen logótervezésnél mindig minimum két, de leginkább három alap ötletet mutatok meg, amiből a megrendelő által kiválasztott terven dolgozom tovább. Több betűtípus és színvariáció is készül, mire az egész folyamat beérik és kialakul a végleges grafika. Mutatom az eredményt:

Tulajdonképpen tetszik nagyon így ahogy van 🙂

Favorita véleménye

Egy kis ízelítő a Favorita termékből, mert ezzel lesz teljes az összkép, és az, hogy miért ez a megfelelő logóterv számára. A termékeket a játékosság és az alkotásra ösztönzés jellemzi, amit egy jó logónak természetesen tükrözni kell.

A logótervezés tulajdonképpen az arculattervezés előfutára, hiszen meghatározzuk az alap színeket, a betűtípusokat és a hangulatot. Egy logótervezést sohasem szabad elkapkodni, alaposan meg kell interjúvolni a megrendelőt, mert ilyenkor empatikus képességemet használva belebújok a vállalkozó bőrébe, és úgy alkotom meg számára a tökéletes logót. A logó mindig hosszú távra szól, ezért nem mindegy, hogyan alakítjuk ki a brandet.

Az anyagleadás során mindig elküldöm a színeket és a betűtípusokat (arculati elemeket), hiszen ezek fontos részletek, amiket a megrendelő a későbbiekben minden felületen használni tud.


Minden vállalkozás, minden termék más, valamint a célcsoportok is különböznek, ezért fontos, hogy olyan grafikusra bízd az arculat megalkotását, aki átérzi céljaid, és ennek megfelelően tervezi meg azt, amit te megálmodtál. Ha gyors és profi grafikusra vágysz, aki nemcsak művészkedni akar, hanem a vállalkozásodnak hasznot hozni, keress bátran!

Kisarculat csomag
Így néz ki nálam a logótervezés