Annamari kézzel készített ajtódíszeket és otthoni dekorációs táblákat gyárt természetes alapanyagokból. A levendula áll hozzá a legközelebb és imádja a provanszi hangulatot, ezért egy ilyen stílusú logót szeretett volna vállalkozása jelképeként. Amikor megkaptam a feladatot el is indul a fantáziám és nekiláttam a tervezésnek. Nem volt nehéz dolgom, hisz ez a terület mindig hálás téma, mert én is kreatív területen dolgozom, mint reklámgrafikus.

Két logótervet küldtem neki, amiből az egyik rögtön elnyerte tetszését, mondhatni beleszeretett. Annamari kifejezetten örült a kör alakzatnak, mert az általa készült ajtódíszekre emlékezteti, ez is volt a célom.

A logótervet mindig megmutatom fekete-fehérben és színesben is.

Lila alapon fehér szöveg lett a befutó, de van az úgy, hogy nem lehet minden felületen ugyanazt az alapot használni, ezért mindig megmutatom a logót inverzben is, amit a logótervezés lezárása után át is küldök különböző méretekben.

Egy logó grafika akkor jó igazán, ha szöveg nélkül és szöveggel is jól működik, ezeket a verziókat is mindig megmutatom ügyfeleimnek, hogy lássák a lehetőségeket, valamint el tudják képzelni a különböző reklámanyagokon.

Amikor elkészül a végleges grafika, minden megtervezett verziót átküldök emailben (anyagleadás fázis), mert a tervek átadása természetesen benne van a logótervezés árban. Vektoros, JPG, PNG, PDF fájlokat is küldök, mert fontos, hogy a későbbiekben egyszerűen tudjanak dolgozni a logóval, valamint az arculati elemeket is továbbítom – színek és betűtípusok.


Minden vállalkozás, minden termék más, valamint a célcsoportok is különböznek, ezért fontos, hogy olyan grafikusra bízd az arculat megalkotását, aki átérzi céljaid, és ennek megfelelően tervezi meg azt, amit te megálmodtál. Ha gyors és profi grafikusra vágysz, aki nemcsak művészkedni akar, hanem a vállalkozásodnak hasznot hozni, keress bátran!

Kisarculat csomag
Így néz ki nálam a logótervezés