Céges autódekoráció előnyei és hátrányai

Autódekoráció grafika

Felmatricázott autókat töménytelen mennyiségben látunk furikázni az utcákon. Nemcsak a flottákra gondolok, mint például az ételkiszállítók vagy a multicégek autói, már rengeteg kisvállalkozó él ezzel a lehetőséggel. Ugyanis ez egy ingyenes reklámfelület, leszámítva a kivitelezés árát. Szeretném bemutatni neked az autódekoráció előnyeit és hátrányait, hogy egy átfogó képet kapj erről a területről is.

Kezdem egy rövid történettel, ugyanis ez az eset ihlette a cikket.

Elromlott a radiátorunk, ömlött belőle a víz és nem fűtött, ráadásul pont a gyerekszobában. De hát semmi gond, begépeltem a Google-ba “radiátor szerelő” és elkezdtem sorrendben hívogatni a hozzám közel eső vállalkozókat. Ha fel is vették a telefont, akkor is a legkorábbi időpont amikor kijönnek egy hét volt, tehát addig így jártunk, nincs fűtés a gyerekszobában. Amikor már a délelőttöm ráment és nem voltam előrébb lementem a boltba kissé idegesen. Óriási szerencsémre útközben megláttam egy parkoló autót “VÍZ, GÁZ, FŰTÉS SZERELŐ” felirattal, a sofőr ülésen egy úriember a telefonját nyomkodta. Annyira megörültem neki, hogy odacsattogtam és megszólítottam. Maga az én emberem, az ég küldte, kérem segítsen. 🙂 2 perc beszélgetés után időpontot egyeztettünk, másnap reggel 8-ra meg is jelent és megszerelte a radiátort. Mi ebből a tanulság? Nekem rövid időn belül megoldódott a problémám, a szerelő pedig egy újabb boldog ügyféllel és némi bevétellel távozott. 🙂

A rövid történetemből sok minden kiderül, de azért járjuk végig a témát szakmai, vállalkozói szemmel is.

Céges autódekoráció hátrányai:

 

  • Megszólíthatnak akkor is, amikor éppen nem akarod.
  • Látják az ismerőseid, hogy éppen merre jársz.
  • Pénzbe kerül, de ezt fogd fel befektetésnek.
Green mobil gépjármű dekoráció - Reklámgrafikus, reklám, grafika

Céges autódekoráció előnyei:

Észrevesznek

Amennyiben a grafika feltűnő és szép a kivitelezés, biztos lehetsz benne, hogy autód vonzani fogja a tekinteteket, akár a mágnes.

Megjegyeznek

Minden ügyfelemnek azt mondom, hogy minél több helyen, minél gyakrabban látnak, annál jobban bevésődik a létezésed a tudatba. Az autódekorációd mindig híven tükrözze az arculatod, jelenjen meg rajta a logó, jelmondat, elérhetőség, a terméke(i)d vagy akár te magad.

Ingyenes reklámfelület

Ez alatt azt értem, hogy egyszer kifizeted a grafikát és a kivitelezést, majd ezen felül több költséged nincs. Szabadon furikázhatsz, reklámozhatsz, senki sem fog szólni érte, míg egy reklámtábla fix helyhez kötött, és általában éves vagy havi díja van.

Hosszú távú befektetés

Egy matrica időtartama általában 3-7 év, ez az anyagválasztástól függ. Már vannak UV álló, nyomtatott fóliák is, amik évekig tartják a színt és a minőséget.

Bizalomépítő

Céges autóval megjelenni egy tárgyalásra azt sugallja rólad, hogy ezt az embert komolyan kell venni.

Kommunikáció

Ezt a reklámfelületet rendkívül jól ki lehet használni. Minden fontos információ szerepelhet rajta. Ahogyan azt korábban említettem, az autón rajta lehet a terméked, egy kép rólad, QR kód, szlogened, telefonszámod, weboldalad címe, hastag-ed, bármi, amit csak szeretnél.

TIPP:

Mielőtt belevágnál járj nyitott szemmel és osztályozd a céges autókat 1-től 5-ig, tetszik, nem tetszik, ez jó ötlet, ez gagyi. Csak nyugodtan inspirálódj, a Google is segítségedre lehet abban, hogy mik a lehetőségeid, de akár egy marketing szakemberrel vagy velem is beszélhetsz erről.

Úgy gondolom rendesen körbejártuk a témát és remélem sikerült meggyőzni téged arról, hogy igenis érdemes kihasználni ezt a reklámfelületet, hiszen sok előnyöd származhat belőle.

Minden vállalkozás más, valamint a célcsoportok is különböznek, ezért fontos, hogy olyan grafikusra bízd a céges autód megalkotását, aki átérzi céljaid, és ennek megfelelően tervezi meg azt, amit te megálmodtál.

Ha gyors és profi grafikusra van szükséged, aki nemcsak művészkedni akar, hanem a vállalkozásodnak hasznot hozni, keress bátran!