A profittermelő sales oldal titka

Az értékesítési oldal célja, nem más, mint a vevőszerzés. Ez persze nem azt jelenti, hogy konkrétan az eladásról kell szólnia, hiszen termékünk által megoldást és értéket kínálunk. A leghatékonyabb módszer a célcsoport problémáinak és ezzel kapcsolatos érzelmeinek feltárása és megértése. A lényeg az, hogy a terméked vagy szolgáltatásod által megoldást, valamint az azt követő pozitív érzéseket adjuk át a sales oldal eszköztárán keresztül. A célunk az, hogy furfangos szövegírási módszerekkel és eladást segítő vizuális elemekkel felkeltsük az igényt a termék iránt.

A jó értékesítési oldal tájékoztat, bizalmat épít, megoldást nyújt, az olvasót a vásárlás irányába tereli, majd profitot generál.

A sales oldal akkor a leghatékonyabb, ha a vevő számára minden fontos információt tartalmaz, és még annál is többet. Ha hiányos vagy nem tájékoztat megfelelően, az olvasó elbizonytalanodik, ami nem hozza meg a kívánt sikert. Időt és energiát nem kímélve állítjuk össze az értékesítési felületet, és a vevőjelöltek szemszögéből nézve írjuk meg a számára hasznos tartalmat. Közvetlenül a célcsoport tagjait szólítjuk meg és hozzájuk beszélünk az oldalon keresztül.

Hogyan épül fel egy jó értékesítési oldal?

Bevezető

Először mindig bevezetjük a terméket, igényt teremtünk rá, hogy ne ijesszük el a potenciális vásárló jelölteket. Megemlíthetjük például a célcsoport problémáját, az ezzel kapcsolatos érzelmeit és kelthetünk benne vágyat. Leírhatjuk a saját sztorid, de semmiképp ne indítsunk azzal, hogy azonnali vásárlásra késztetünk.

Információ a termékről

Ebben a részben például elárulhatunk kulisszatitkokat, tehetünk fel a termékről videóanyagot, vagy készíthetünk interjút olyan emberekkel, akik már használják és hűséges vásárlók. Írhatunk arról is, hogyan készült, honnan származik, ha ezek a plusz információk az értékesítés szempontjából fontos tényezők.

Vélemények

A pozitív vásárlói visszajelzések határozottan támogatják az eladást, hiszen az egyik legjobb bizalomépítő eszköz. A vevőidtől származó ösztönző gondolatokat mutassuk meg. Amennyiben lehetőség van rá, jelöljük meg a forrást, hogy az olvasók lássák, a szavak mögött valós személyek állnak. Az embereket megnyugtatja az a tény, hogy mások elégedettek a termékeddel vagy szolgáltatásoddal, ami abban segít, hogy kialakuljon a bizalom.

Referenciák

Például szolgáltatások vagy kreatív területek esetében mindenképp lényeges az ilyen jellegű alátámasztás is. Mutassuk meg munkáidat, hogy ezáltal jobban megismerjenek, mert az értékesítés szempontjából kifejezetten hatásos meggyőző erővel bír. Használhatunk képeket, videókat vagy linkeket.

A termék előnyei

Ez lehet akár egy olyan lista, ami kihangsúlyozza, hogy szolgáltatásod mire jó, és birtoklásának milyen pozitív hozadékai vannak. Például leírhatjuk, hogy a termék használata közben vagy után, a bevezetőben említett problémának már nyoma sincs. Tehát mutassuk meg, hogy mit kap!

Termék+Ár

Eddig bizalmat építettünk és levezettük, hogy milyen jó lenne az olvasónak, ha lenne egy általad kínált árucikk a birtokában. Mutassuk meg magát a terméket, tárjuk elé a konkrét megoldást, természetesen előnyös vizuális anyagokkal. Tájékoztassuk az árról, de helyettesíthetjük árajánlat kérő vagy kapcsolati űrlappal, például személyre szabott termék vagy szolgáltatás esetén.

Ösztönzés

Biztassuk a látogatót, hogy kattintson és vásároljon. Itt is szabad trükközni, minden eszközt bevethetünk!

  • hírlevélre feliratkozásért cserébe ajándék vagy kedvezmény
  • kupon
  • 1-et fizet 2-őt kap akció
  • ingyenes konzultáció
  • ingyen szállítás
  • ajándék termék, stb. 

Mindenképp fokozzuk a vásárlás adta életérzést és ne engedjük, hogy a vevőjelölt kicsit is elbizonytalanodjon. Az olvasónak azt kell éreznie, hogy ez rendkívül kedvező és vissza nem térő alkalom számára.

Átgondoltan állítjuk össze értékesítési oldalad, végigvezetjük a látogatókat az úton, majd a vásárlás irányába tereljük őket.

TIPP:

A jó sales oldal szövege mindenképp tartalmazza azokat a releváns kulcsszavakat, amik elengedhetetlenek, hogy rád találjanak a vásárlók!

Ha úgy érzed, hogy itt az ideje, hogy profira bízd a feladatot, mert többet szeretnél kihozni oldaladból, vagy nincs rá időd, keress bátran! Bízd a képi világot kreatív grafikusra, akinek a kisujjában van az a tudás, amire szükséged van.

Minden vállalkozás más, valamint a célcsoportok is különböznek, ezért fontos, hogy olyan grafikusra bízd a sales oldalad megalkotását, aki átérzi céljaid, és ennek megfelelően tervezi meg azt, amit te megálmodtál.

Ha gyors és profi grafikusra van szükséged, aki nemcsak művészkedni akar, hanem a vállalkozásodnak hasznot hozni, keress bátran!