A facebook borítókép, mint reklámeszköz

A közösségi média felületek olyan ingyenes platformok, amiket egy vállalkozónak vétek lenne nem kihasználni. Fontosságáról és kiaknázási lehetőségeiről korábbi cikkemben már olvashattál, azonban a borítóképet, mint grafikai látványelemet, lényegesnek tartom külön is megemlíteni.

A borítóképed olyan hatással van az oldaladra érkezőkre, mint az első benyomás egy személyes találkozás során.

Stratégiailag fontos, hogy a látogatók milyen vizuális elemet látnak meg először a profilodon, ahogy az általa közölt információnak is nagy jelentősége van. Tudatos használatával szimpátiát alakíthatsz ki céged iránt, interakciót válthatsz ki, valamint nemcsak követőket gyűjthetsz, hanem vásárlót is generálhatsz vele.

Mire és hogyan használjuk?

  • Mottód, szlogened vagy szolgáltatásaidat is megjeleníthetjük rajta
  • Írhatunk rá rövid reklámszöveget
  • Megmutathatjuk a húzó vagy belépő terméked
  • Szezonális akcióra hívhatjuk fel a figyelmet
  • Kupon kampány informáló eleme lehet
  • Buzdíthatunk feliratkozásra vagy követésre
  • Letölthető anyagot reklámozhatunk általa
  • Bemutathatunk rajta akár téged is, mint a vállalkozás vezetőjét

Mitől lesz profi a borítóképed

Arculati elemidet összhangba hozzuk

A borítókép vállalkozásod képi megnyilvánulása, ami téged képvisel. Figyelünk rá, hogy a weboldaladon használt színeket és betűtípusokat szinkronba hozzuk, ezáltal célközönséged könnyebben megjegyzi és felismeri cégedet.

Mobilra optimalizáljuk

A facebook már évek óta mobil eszközökön is lehetővé tette a borítókép láthatóságát, ezáltal meg is nehezítette a tervezést az oldal tulajdonosok számára. Tehát máshogy jelenik meg a számítógépen, mint telefonon. Tervezéskor figyelünk arra, a hasznos tartalom és szöveges információ mindenhol a megfelelő módon jelenjen meg. Fontos a jó képminőség, ezért a tervezésnél figyelünk arra, hogy ne legyen homályos, pixeles a megjelenítéskor és passzoljon céged image-hez.

Tudtad?
A Facebook felhasználók csupán 4%-a jelentkezik be asztali eszközről. Statisztikai adatok alapján 1,74 milliárd aktív mobilfelhasználó van jelen a facebookon.

Reklámfelületként használjuk

A borítókép nem szórólap, tehát másképp kell alkalmaznunk. Ennek ellenére rendkívül erős reklámértékkel bír, vagyis kiválóan alkalmas terméked vagy szolgáltatásod népszerűsítésére.

A facebook borítókép egy kiváló lehetőség arra, hogy többet mutass meg vállalkozásodról, ezáltal még közelebb kerülj a célodhoz, ami nem más, mint a rajongók gyűjtése, a vásárlói csoport kialakítása, végül pedig a profitnövelés.

A vizuális útmutatás fontos a megértéshez. Mutatunk néhány példát referenciánkból, ami bemutatja és alátámasztja az eddig olvasottakat.

Minden vállalkozás más, valamint a célcsoportok is különböznek, ezért fontos, hogy olyan grafikusra bízd a facebook borítóképed megalkotását, aki átérzi céljaid, és ennek megfelelően tervezi meg azt, amit te megálmodtál.

Ha gyors és profi grafikusra van szükséged, aki nemcsak művészkedni akar, hanem a vállalkozásodnak hasznot hozni, keress bátran!