Logótervezés, arculat grafika - Reklámgrafikus, marketing, reklám, grafika

3 kérdés, amit biztosan felteszek neked logótervezésnél

Vannak olyan témák a tervezés előtt, amiket mindenképpen tisztáznunk kell, mielőtt belevágunk. Gondoltam mindkettőnknek az a legjobb, ha közzé teszem, hogy át tudd gondolkodni, ami a tervezési folyamatot is támogatja. Nem baj, ha nem tudod a válaszokat, nem kell mindenre rögtön felelni. Csak jó, ha nem meglepetésként érnek téged ezek a kérdések.

1.) Mi a céged neve és mivel foglalkozol?

Ez azért fontos, mert a cég nevéből és tevékenységéből indulok ki én, a grafikus. A tervezői folyamat egy része az inspirációk gyűjtése, tulajdonképpen az alkotás folyamatát befolyásolják ezek az információk.

2.) Ki a célcsoportod?

Fontos kérdés, hogy kinek készíted a terméked, ki az, akinek gyártasz vagy szolgáltatsz. Ez befolyásolja a logó születését, mert például ha van egy sapka- és kalapboltod és elegáns kalapokat árulsz a 40 év felettieknek, valószínűleg más logót kell tervezzek, mintha tinédzsereknek gyártanál jópofa vidám sapikat.

Szóval a célcsoportot határozd meg és vázold fel nekem, ugyanis a logónak nemcsak neked kell, hogy tetsszen, hanem a célközönségnek is, mert pozicionál.

3.) Van már elképzelésed?

Ilyenkor a hangulatra gondolunk, hisz nem kell konkrét ötletednek lenni, bár az se baj ha van. Amennyiben van elképzelésed azt mindenképpen oszd meg velem, mert közelebb jutunk a megoldáshoz. Ne félj kommunikálni a grafikussal, mert nekem is az a jó, ha nagyjából tudod mit akarsz.

Bár ha szabad kezet kapok, talán olyan logót kapsz, ami sose jutott volna eszedbe és az állad is leesik tőle.